Timmerman vacatures

Timmerbranche

Lees hier het laatste nieuws uit de timmerbranche, diverse tips en ontwikkelingen binnen het timmervak!

Nieuws

Bouwsector in 2024: vraag naar personeel blijft, bouwactiviteiten nemen af

Lees verder hoe de bouwsector van plan is om in 2024 om te gaan met een uitdagende markt. Terwijl de vraag naar gespecialiseerd personeel blijft groeien door duurzaamheidsinspanningen, neemt de productie van bouwbedrijven af.
Nieuws

17e editie van de Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw wordt in 2024 georganiseerd op zaterdag 8 juni. O.a. Bouwend Nederland, de Aannemersfederatie, Techniek Nederland, VN constructeurs en de Dag van de Architectuur willen op deze dag alle verschillende kanten van de bouwsector aan alle Nederlanders laten zien. Hiervoor stellen verschillende bouwplaatsen zich open. Iedereen kan een kijkje achter de schermen nemen en te weten komen hoe het er nou op zo’n bouwplaats aan toe gaat.
Nieuws

Tekort aan woningen in Nederland

Nederland heeft al een aantal jaar een groot tekort aan woningen. Nu heeft de Rijksoverheid vastgesteld dat er in 2030 minimaal 980.000 nieuwe woningen in Nederland moeten komen. Er zijn voor de komende tijd nog 626.300 locaties vrijgekomen om op te bouwen.
Nieuws

Gebarentaal verplicht op elke Nederlandse bouwplaats

Voor de veiligheid op de Nederlandse bouwplaatsen is het verplicht dat er gebarentaal gesproken wordt. Lees hier meer over 'Bouwspraak'.
Nieuws

Meer dan helft meldingsplichtige ongevallen niet gemeld bij Arbeidsinspectie

De Algemene Rekenkamer heeft in 2023 onderzoek gedaan naar het aantal arbeidsongevallen die wel en niet gemeld worden bij de Arbeidsinspectie. Zij constateerden dat in ieder geval de helft van de arbeidsongevallen die verplicht gemeld moeten worden, niet zijn gemeld. In dit artikel lees je hier meer over.
Nieuws

Bouwen en verbouwen woning wordt duurder

Sinds 2024 is het bouwen of verbouwen van een woning een stuk duurder geworden. Het bouwtoezicht, wat bij gemeenten lag, is nu geprivatiseerd. Commerciële bedrijven gaan het toezicht in de bouw overnemen. De kosten hiervan liggen bij de consument.
Nieuws

Asbest minder gevaarlijk dan gedacht

Asbest is niet zo gevaarlijk als vaak wordt gedacht. Dit blijkt uit recent onderzoek van onder andere TNO en de Universiteit Utrecht. Het werken, wonen en verwijderen wordt vaak gezien als een gevaarlijke klus waarvoor veel veiligheidsmaatregelen genomen worden. Nu blijkt dat dit in veel gevallen niet noodzakelijk is.
Nieuws

Goed presterende bouwvakkers beter belonen

Uit onderzoek van het Economisch instituut voor de Bouw (EIB) zijn resultaten naar voren gekomen voor positieve gevolgen voor het belonen van bouwvakkers wanneer ze goed presteren. Met een beter beloningsbeleid in de bouwsector zullen bedrijven die last hebben van een tekort aan personeel makkelijker nieuw personeel moeten kunnen vinden en huidig personeel gemotiveerder ter werk gaan.
Nieuws

Woningbouw getroffen door vol stroomnet

Niet alleen de stikstofwet en het tekort aan mensen in de bouw zorgt voor vertraging van bouwprojecten, ook het gebrek aan stroom is een groeiend probleem aan het worden. Meer weten? In dit artikel lees je er meer over.
Vorige
1 2