Timmerman vacatures

Timmerbranche

Lees hier het laatste nieuws uit de timmerbranche, diverse tips en ontwikkelingen binnen het timmervak!

Marktontwikkelingen

Nettolonen stijgen per 2024

Waarschijnlijk heb je het al gezien - het eindbedrag op jouw loonstrookje valt hoger uit dan vorig jaar. Met de ingang van het nieuwe minimumloon, de wijzigingen in de Bouw & Infra cao, stijgende toeslagen en verhoging van de heffingskortingen gaan de nettolonen erop vooruit in 2024. Lees hier alles over de belangrijkste ontwikkelingen.
Marktontwikkelingen

Toename zzp’ers en flexwerkers, minder vaste contracten

Werkgevers werken steeds minder met vaste contracten en meer zzp’ers en tijdelijke werknemers is de trend. Het aantal flexibele werknemers is in 21 jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar ruim 2,7 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,6 miljoen in 2023.
Marktontwikkelingen

Steeds meer buitenlandse werknemers in de bouw

Uit onderzoek van het EIB is gebleken dat één op de vijf vaklieden die in 2020 werkzaam was in de bouwsector uit het buitenland komt. Volgens het onderzoek zal deze stijging alleen maar toenemen in de aankomende jaren.
Marktontwikkelingen

Gemiddelde pensioenleeftijd bouwvakker in 16 jaar gestegen met 5 jaar

Uit onderzoek van de bouwbranche is gebleken dat de gemiddelde leeftijd waarbij bouwvakkers met pensioen gaan, gestegen is met ongeveer 5 jaar, in een periode van 16 jaar. In 2022 was de gemiddelde leeftijd 65,5, terwijl dat in 2006 60,8 was - een forse stijging waar wij uitgebreid op ingaan.
Marktontwikkelingen

Personeelstekort in de bouw

Er heerst al een aantal jaar een groot tekort aan personeel in de bouwsector. In deze tijd waar vele hun huis willen opknappen of zelfs helemaal willen verbouwen kan dit voor problemen zorgen. Veel aannemers hebben niet de capaciteiten om al deze klussen aan te nemen. Wil jij hier meer over weten? Lees dan verder!
Marktontwikkelingen

Wat betekent waterstof voor de bouwsector?

Hoewel de technologie nog in zijn begin fase zit, zal groene waterstof naar verwachting een belangrijke rol gaan spelen in de energie-overgang. Wat is waterstof? En wat zal de omschakeling op waterstof betekenen voor de bouw? Vragen die we in dit artikel gaan beantwoorden.