Nederlandse talenten naar het EK voor beroepen

17 April, 2020
Categorie:
Evenementen voor de Bouw

In het Oostenrijkse Graz wordt van 6 tot 10 januari 2021 het WorldSkills EK voor beroepen gehouden. Naast de bouwsector worden op het EK nog andere beroepen vertegenwoordigd, bijvoorbeeld het koks of kappersvak. In het Nederlandse team zullen drie jonge toptalenten de bouwsector vertegenwoordigen.

 

De drie talenten uit de bouw komen van verschillende mbo scholen af:

  • Maurice Borgelink een metselaar van het Graafschap College uit Rietmolen
  • Daan Hooglugt een tegelzetter van het ROC ter AA uit Rietmolen
  • Bauke Jan Beverloo een meubelmaker van het HMC Rotterdam uit Werkendam

In het toernooi in Graz gaan deze begaafde toekomstige bouwvakkers de strijd aan voor het Europese goud. Zij zullen worden beoordeeld op hun skills en vakmanschap. Hun concurrentie bestaat uit mede mbo’ers afkomstig uit dertig andere Europese landen.

 

Bouwtalenten in Nederland

Naast Bauke, Daan en Maurice zijn er nog toptalenten uit andere sectoren die deel uit maken van het Nederlandse team. In totaal zal het Nederlandse team uit 26 talenten bestaan. De voorzitter van MKB-Nederland, Jacco Vonhof zegt: “Zij allemaal gaan excelleren en groeien in vakmanschap. Zulke jonge toptalenten heeft Nederland echt hard nodig en in elk vakgebied, zo ook in de bouw. Zij vormen dadelijk de ruggengraat van onze toekomstige economie”. De deelnemers werden vrijdag 10 april via een livestream bekend gemaakt door Jacco Vonhof en Bert Beun, (een gedelegeerde van WorldSkills), de organisatie die het EK organiseert. 

 

Keihard trainen

De leden van het Nederlandse team hebben zich afgelopen maart via de vakwedstrijden voor het mbo gekwalificeerd, ook wel Skills Heroes genoemd. Deze talenten zijn in de Skills Heroes finale nationaal kampioen geworden en vertegenwoordigen Nederland in hun beroepsrichting. De komende maanden zullen de bouwtalenten zich extra focussen op het EK. Ieder teamlid zal de aankomende maanden op zijn minst 400 uur trainen met experts van school en uit het bedrijfsleven. Zo wordt er alles aan gedaan om goed voorbereid te beginnen aan het WorldSkills EK.

TimmermanVacature.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.