Verhoging pensioen in de bouw

25 November, 2022
Categorie:
Algemeen BouwNieuws

Werken in de bouw wordt een stuk aantrekkelijker. Vanaf 1 januari gaan namelijk bouwvakkers, timmerlieden en andere die zijn aangesloten bij het BPFBouw pensioenfonds een hoger pensioen ontvangen. De stijging van het pensioen is maar liefst 14.5%. Deze stijging kan als historisch beschouwd worden, aangezien dit een van de grootste stijgingen ooit is.


Het BPFBouw pensioenfonds

Er zijn momenteel 800.000 werkenden en gepensioneerden die zijn aangesloten bij het BPFBouw pensioenfonds. De gepensioneerden zien hun pensioen per 1 januari hoger worden. De werkenden die pensioengeld afdragen krijgen een hoger pensioen als ze eenmaal gepensioneerd zijn.  Eline Lundgren, bestuursvoorzitter van BPFBouw geeft aan dat deze stijging nodig was voor de mensen die aangesloten zijn bij het pensioenfonds. Lundgren vertelt aan het FD dat de prijsstijgingen van tegenwoordig leiden tot moeilijke situaties en dat ze daarom extra blij is dat ze dit goede nieuws kon mededelen. Dit jaar kende eerder al een 2,5% stijging van de pensioenuitkering in de bouw


Stijgende dekkingsgraad

De pensioenfondsen hebben eerder al een verhoging van het pensioen voor metaalarbeiders en zorgpersoneel voorzien. Dit was echter minder dan de bouwvakkers en timmerlieden, namelijk 4,2% tot 6% minder. Afgelopen oktober had het BPFBouw pensioenfonds een dekkingsgraad van 140% dit heeft een verhoging van de pensioenen als gevolg, aangezien er bij 105% een verhoging van de pensioenen is vereist. In de afgelopen jaren zagen de pensioenfondsen dat het niet mogelijk was om een pensioen stijging te realiseren. Dit kwam doordat de dekkingsgraad niet hoog genoeg was waardoor de pensioenfondsen niet net als de inflatie mee konden stijgen.


AOW uitkering

Vanaf januari gaat ook de AOW uitkering met 10% omhoog. De stijging van het pensioen komt bovenop de verhoging van de AOW. De verhogingen zijn de gevolgen van de stijgende inflatie. De inflatie was in oktober 14.3%.

TimmermanVacature.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.