Timmerman vacatures

Woningbouw getroffen door vol stroomnet

Publicatiedatum 31 januari 2024
Wijzigingsdatum 28 maart 2024

Naast de stikstofproblematiek en het tekort aan mensen in de bouw, lijkt het gebrek aan stroom nu ook voor grote problemen te zorgen in de woningbouw. Meerdere bouwprojecten zijn uitgesteld, omdat het stroomnet vol is - en dat is een probleem.

Elektriciteitsnet overbelast

Doordat we de laatste jaren steeds meer bezig zijn geweest met duurzaamheid en de interesse in hernieuwbare energiebronnen, groeit de vraag naar energie meer dan dat er daadwerkelijk energie is. Het is al langer een probleem van bedrijven, maar nu worden woonwijken er ook mee geraakt.

Uitstel nieuwbouwwoningen

In Amsterdam loopt een groot woningbouwproject bij Sloterdijk enorme vertraging op. Dit omdat er wel stroom is voor de huizen, maar niet voor de voorzieningen in de woonwijk zelf. Daarnaast liep een nieuwbouwproject van appartementen in Nijmegen ook vertraging op, omdat het stroomnet vol zat.

Meer angst dan risico

Netbeheerder TenneT benadrukt de noodzaak van het aanleggen van elektriciteitsstations en kabels. Overheden dienen snellere beslissingen te nemen over de locaties van energie-infrastructuur, grond snel beschikbaar te stellen, en vergunningen en procedures te versnellen. Het financieel aantrekkelijker maken en minder vrijblijvend laten zijn van het 'spitsmijden' van elektriciteit is eveneens essentieel. Daarnaast is het belangrijk dat gebruikers verstandiger met energie omgaan, bijvoorbeeld door het vermijden van intensief gebruik tijdens piekuren.

Contact

Ben je bezig met het zoeken naar een (nieuwe) baan als Timmerman en heb je op TimmermanVacature.nl één of meerdere vacatures gevonden waar je op wilt solliciteren maar nog vragen over hebt, of heb je na het lezen van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen? Gebruik dan onderstaand contactformulier om je vragen te stellen en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Contactformulier