Opperman

Opperman zijn, is hard werken


Als opperman, ook wel bouwvakhelper genoemd, assisteer je collega’s op en rond de bouwplaats. Je vindt het niet erg om je handen uit de mouwen te steken. Omdat jij met bijna alle klussen en projecten helpt, is je werk heel gevarieerd. 

Opperman in de steigers

 

Vaardigheden

 

Als opperman moet je een harde werker zijn die graag anderen helpt en goed kan samenwerken. Ook moet je leergierig zijn. Van al je collega’s kun je namelijk iets nieuws leren en met elke klus doe je meer ervaring op. 
Een aantal vaardigheden die je moet beheersen zijn: 

•    Hard werken
Je moet flink de mouwen op kunnen stropen en hard kunnen werken.

•    Netjes en schoon werken
Door de ruimtes waar je met je collega's werkt netjes, overzichtelijk en zo schoon mogelijk te houden creeer je een fijne werkplek waar iedereen goed kan presteren

•    Goed samenwerken
Als opperman moet je goed kunnen samenwerken. Je moet dus goed om kunnen gaan met mensen en sociaal ingesteld zijn. Je zult op een werkplek of bouwplaats met veel verschillende collega's te maken krijgen en mee incontact komen.

•    Kennis hebben
Je moet basiskennis hebben van verschillende bouw, bouwmaterialen en timmerwerkzaamheden.

•    Omgaan met machines
Om kunnen gaan en goed kunnen werken met machines die je op en rond een bouwplaats vindt is een belangrijke vaardigheid waar je over moet beschikken als opperman.
 

Omdat je vooral zal assisteren hoef je geen diepgaande kennis van alle taken te hebben, maar wel basiskennis van veel verschillende taken. Een groot deel van deze kennis zal je tijdens je werk opdoen.
 

 

Werkzaamheden

 

Als opperman werk je op verschillende bouwplaatsen. Deze verschillen in grootte, branche en locatie. Zo zal je bij de bouw van een flat andere werkzaamheden verrichten dan bij de bouw van een luxe villa. 
Je werkzaamheden zijn voornamelijk:
 

•    Het af- en aanvoeren van bouw-, sloop, afvalmateriaal en gereedschap.
•    Het opruimen en schoonmaken van de bouwplaats.
•    Assisteren met voorbereidingen treffen, zoals steigers opbouwen, het mixen van grondstoffen en het opmeten van hoogtes en breedtes. 
•    Het sloop- en afbreekwerk.
•    Het in en uit elkaar halen van steigers.
•    Bestrating aanleggen 

Verder zal je veel taken doen die ter plekke aan je worden gevraagd door collega’s of je voorman.
Opperman in de kraan

Opperman worden

 

Iedereen kan opperman / bouwvakhelper worden. Je hoeft hiervoor dan ook geen opleiding te hebben afgerond. Wel moet je een goede instelling hebben en bereid zijn hard te werken. Ook wordt er vaak om een rijbewijs en een VCA-certificaat gevraagd, dit is dus handig om te hebben. 

 
Onze socials
Vacatures, carriereadvies & meer
TimmermanVacature.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.