Hoe voel jij je?

TimmermanVacature.nl - Tijd voor een nieuwe baan? Wij helpen je.


Wat is je gemoedstoestand?


Je gemoedstoestand is heel belangrijk om je als persoon bewust van te zijn. Het bepaalt hoe je je voelt en gedraagt en welke resultaten je behaalt in je leven. Het wordt veroorzaakt door gebeurtenissen in je leven en beïnvloedt je privéleven, maar zeker ook je werkprestaties. Beïnvloeden kan op een positieve, maar ook op een negatieve manier. Wij helpen je graag om inzicht te krijgen in redenen die je gemoedstoestand kunnen bepalen op je werk. Lees hieronder de belangrijkste redenen die je gemoedstoestand negatief kunnen beïnvloeden en doe er iets mee. Kom je er niet uit met je werkgever nadat je het hebt aangegeven? Neem dan contact met ons op en wij kijken of wij je kunnen helpen met het zoeken van de voor jou best passende baan.


Wat doet het met je als..
 

 • er geen tot weinig doorgroeimogelijkheden zijn voor jou?
  Doorgroeimogelijkheden zijn naast een aansprekende functietitel, beter salaris en meer aanzien binnen de organisatie door meer verantwoordelijkheid juist ook heel belangrijk voor het ontwikkelen van je zelfkennis. Persoonlijke groeimogelijkheden binnen je baan kunnen ontzettend veel voor je carrière betekenen maar ook van onschatbare waarde zijn daarbuiten. Zijn er voor jou te weinig doorgroeimogelijkheden bij je huidige werkgever? Zonde toch? 
   
 • jouw arbeidsvoorwaarden niet gunstig zijn?
  Arbeidsvoorwaarden zijn er in twee vormen (primair en secundair). Beide dragen bij aan het gevoel waarmee je bij een werkgever werkt. De primaire zijn bijvoorbeeld loon, arbeidsduur, werktijden en vakantiedagen. Hier worden altijd afspraken over vastgelegd in de arbeidsovereenkomst of in een CAO. De secundaire zijn alle beloningen die bovenop je loon komen, zoals een bedrijfsauto, bonus, pensioen en/of een telefoon van de zaak. Betere secundiare voorwaarden geven je vaak een fijner en meer gewaardeerd gevoel. Heb jij dat gevoel op je werk of mis je dat juist?
   
 •  je het gevoel krijgt dat er weinig tot geen vertrouwen is in jou als werknemer?
  Vertrouwen door de werkgever voedt je eigen vertrouwen, ook wel zelfvertrouwen genoemd. Zelfvertrouwen maakt je zelfverzekerder. Het zorgt er o.a. voor dat je beter met tegenvallers om kunt gaan, beter positief kunt denken en eerder in staat bent om je angsten te overwinnen. Bij wederzijds vertrouwen ben je zekerder van jezelf, kom je eerder afspraken na, creëer je verantwoordelijkheidsgevoel en leg je de basis om het maximale uit een persoon te halen. Krijg jij het vertrouwen van je werkgever dat je verdient?
   
 • je werkdruk structureel te hoog is?
  Een te hoge werkdruk wordt veroorzaakt doordat er geen goede balans is tussen de tijd die je krijgt om jouw taken op het werk uit te voeren. Als deze onbalans structureel is, dan kan het ervoor zorgen dat je in een burnout terecht komt. Een te hoge werkdruk kost het Nederlands bedrijfsleven jaarlijks zo'n 7.5 miljoen verzuimdagen. Bizar veel natuurlijk. Ervaar jij een structurele te hoge werkdruk en mis je structuur en regie op het werk?
   
 • er onvoldoende opleidingsmogelijkheden zijn om jezelf verder te ontwikkelen?
  Stilstand is achteruitgang. Dat geldt ook voor de ontwikkeling van jezelf als professional. Dit geldt niet enkel voor timmerlieden, maar voor alle beroepen. Een werkgever moet het maximale uit haar werknemers halen en daarom is het belangrijk dat een werkgever transparant is naar jou toe in het aanbieden van opleidingsmogelijkheden en het toewijzen van opleidingsbudget om dit te bekostigen. Het is belangrijk dat een werkgever je daarin stimuleert en niet in belemmert. Krijg jij op dit moment mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen als timmerman? En is het geld wat hiervoor vrijgemaakt wordt genoeg in jouw ogen?
    
 • je dagelijks te veel reistijd naar je werk hebt?
  Los van irritaties die je hebt tijdens files, vertragingen, overvolle coupés en gedragingen van medereizigers en alle dingen die je thuis of op de sportclub kunt doen in de tijd dat je reist naar je werk is het vaak ook nog eens ongezonder om lang naar je werk te reizen. Je beweegt weinig in de auto of openbaar vervoer. Ook kom je bij (tank)stations eerder in contact met ongezond eten en drinken wat je moet zien te weerstaan. Dichterbij huis werken zorgt vaak voor een lager stress niveau en gezonder eetpatroon. Heb jij te veel reistijd op dit moment?
   
 • je het gevoel hebt dat andere collega's (onterecht) meer verdienen dan jij?
  Het voelen van onrecht is een van de vervelendste gevoelens die een mens kan ervaren. Je kunt er verdrietig, geïrriteerd, gestresst en onzeker door worden. Waarom krijgt een collega wel die promotie waar een salarisverhoging mee gemoeid is en jij niet? Terwijl jij toch ook keihard je best hebt gedaan? Probeer altijd op een nette manier in gesprek te gaan over dit soort situaties. Kom je er samen met je werkgever niet uit? Blijf dan niet te lang piekeren en met een rot gevoel rondlopen.


Laat ons je helpen

Heb je bovengenoemde punten doorgenomen en krijg je er een onbehaaglijk gevoel bij? Dan kan verandering van baan dat gevoel misschien wel wegnemen? Neem zelf het heft in handen en laat ons je daarbij helpen. Vul vandaag nog het formulier op deze pagina in en verstuur het naar ons. Het is ons streven binnen twee werkdagen contact met je op te nemen.
 

 • Bezoek je deze pagina op een computer of een tablet, dan staat het formulier rechts bovenaan de pagina.

Wat doet het met je?

Laat ons je helpen.
Onze socials
Vacatures, carriereadvies & meer
TimmermanVacature.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.