Hoogwerker certificaat

Hoogwerker certificaat

Wanneer je werkt in de bouw moet je soms op hoge hoogtes werken. Dan is een hoogwerker erg handig, maar hiermee omgaan is niet eenvoudig en niet geheel risicoloos. Daarom is het sterk aan te raden om een hoogwerker certificaat te behalen via een hoogwerker cursus. Tijdens een hoogwerker cursus (training) leer je goed en vooral veilig om te gaan met een hoogwerker. Alhoewel het niet verplicht is om het certificaat te behalen is het wel verstandig en wel zo veilig voordat je een hoogwerker gaat gebruiken. Iemand die een hoogwerker bediend moet namelijk wel kunnen laten zien dat hij dit veilig kan doen en zich bewust is van alle risico’s die hierbij komen kijken (zowel voor zichzelf als voor zijn omgeving waar hij werkt met de hoogwerker).

Veilig met een hoogwerker omgaan? Haal je hoogwerker certificaat.

 

Hoogwerker certificaat halen - theorie

 

Als je veilig en professioneel wilt werken in de bouw en je ook regelmatig op behoorlijke hoogtes werkt (met steigers of hoogwerkers), dan is het verstandig om naast een VCA certificaat dus ook te beschikken over een hoogwerker certificaat. Om dit certificaat te halen, volg je een cursus die deels uit theorie en deels uit praktijk bestaat. In het theoretische gedeelte behandel je de volgende punten:

•    Veiligheidsvoorschriften en de Arbowet 
•    De verschillende soorten hoogwerkers
•    Hoe je te werk moet gaan
•    Inspectie van de hoogwerker

 

Moet je werken met een hoogwerker? Haal dan je hoogwerker certificaat.


Hoogwerker certificaat halen - praktijk

 

Naast het theoretische deel moet je voor het behalen van je hoogwerker certificaat ook kunnen bewijzen dat je goed overweg kunt met het besturen van een hoogwerker en dat je snapt hoe het apparaat in elkaar zit en wat de gevaren en risico's zijn van werken met een hoogwerker. Dit kun je de examinatoren bewijzen door je praktijk examen af te leggen. In het praktijk gedeelte behandel je de onderstaande punten:

•    Omgaan met de hoogwerker
•    Praktische oefeningen
•    Visuele inspectie
•    Beweging van het hefvlak
•    Realiseren van de risico’s en gevaren

 

  

Maak het jezelf makkelijker. Haal je hoogwerker certificaat.


Wat kost een hoogwerker certificaat?
 

De kosten voor het doen van een cursus en het halen van een hoogwerker certificaat zijn € 195,- voor beginners en €145,- voor mensen die hun certificaat willen vernieuwen. Dit is inclusief de lesstof, theorie- en praktijkexamen. Het praktische deel wordt over het algemeen gezien als het leukste deel, want hierin ga je echt aan het werk met de hoogwerker. Je zal de hoogwerker inspecteren en verschillende oefeningen doen die je de belangrijkste technieken aanleren.

 

Beperk de risico’s van werken als timmerman

 

Zorg dat je altijd de risico's beperkt die vast zitten aan het werken in de bouw. Veiligheid boven alles en zeker al het gaat om je eigen veiligheid. Zorg dat je naast een hoogwerker certificaat ook beschikt over één of meerdere VCA certificaten. Zijn de kosten voor het behalen van de certificaten een probleem voor je? Laat ons je dan daarmee helpen. Wij kunnen je helpen om te zoeken naar een (nieuwe) werkgever die het (deels) voor je wil bekostigen. Wij werken over het algemeen samen met enkel werkgever die geven om de veiligheid van hun personeel, zoals het ook hoort. Op TimmermanVacature.nl staan veel vacatures bij mooie werkgevers in de Bouw, Meubel- en Timmerindustrie. Wij helpen je heel graag met het zoeken van de beste, bij jou passende baan waar ze je helpen om dit mooie stukje papier te behalen.

 
Onze socials
Vacatures, carriereadvies & meer
TimmermanVacature.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.