Tekort aan personeel in de bouw

7 May, 2021
Categorie:
Innovatief BouwNieuws

Er heerst al een aantal jaar een groot tekort aan personeel in de bouwsector. In deze tijd waar vele hun huis willen opknappen of zelfs helemaal willen verbouwen kan dit voor problemen zorgen. Veel aannemers hebben niet de capaciteiten om al deze klussen aan te nemen. 

De oorzaken van het personeelstekort

Een van de oorzaken van dit tekort zijn de jongeren. De jongeren vandaag de dag willen het liefst zo veel mogelijk geld verdienen in zo een kort mogelijke tijd en zij zitten het liefst achter een bureau. Hierdoor staat timmerman, waar je veel fysiek werk verrichten moet, niet bovenaan op hun lijstje om als beroep uit te oefenen. 

Een andere oorzaak van het tekort aan personeel in deze sector is de crisis uit 2008. Deze crisis heeft ervoor gezorgd dat veel personeel werd ontslagen. Het is juist nu lastig om deze groep weer terug te krijgen in de bouwsector.

Voordelen door tekort in de bouw

Het aanbod van personeel wordt steeds kleiner. Dit kan op lange termijn grote voordelen hebben voor werknemers die werkzaam zijn in de bouw. Wanneer de vraag hoger is dan het aanbod zorgt dit ervoor dat er schaarste ontstaat, hierdoor zullen de lonen hoger worden. In de bouw werken is ook erg dankbaar werk, elke keer maak je weer iemand blij met zijn of haar nieuwe huis, tafel, stoelen etc. Lijkt het jou leuk om te werken in de bouw?  Meld je dan aan bij Timmermanvacature.nl.

Opleidingen

Er zijn door het hele land verschillende opleidingen om timmerman te worden. Bijna elke ROC biedt een opleiding als timmerman aan. Een andere goede opleiding is het Horizon College in Heerhugowaard. Deze opleidingen zijn vaak te volgen als BBL opleiding (Beroeps Begeleidende Leerweg). Je gaat dan één of twee dagen in de week naar school en de rest van de week ben je werkzaam binnen een bedrijf in jouw branche. 

TimmermanVacature.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.