Resultaat bereikt over de nieuwe Bouw & Infra cao

3 July, 2020
Categorie:
Wet- & Regelgeving Bouw

Er is een akkoord bereikt over de nieuwe cao Bouw & Infra, de betrokken werknemers- en werkgeversorganisaties zijn het eens geworden over een lastig besluit. Bij de cao die tot 1 januari 2021 geldt is de aandacht vooral gericht op het doorzetten van de bouw ondanks de huidige omstandigheden.


Wijzigingen in de nieuwe cao

•    Vanaf volgend jaar kunnen bouwplaats medewerkers eerder stoppen met werken.
•    Per 1 december 2020 stijgen de lonen met 2 procent.
•    Werknemers krijgen één keer een uitkering van €350 (bruto), naar verhouding van hun dienstbetrekking.
•    Overige stijgingen van de pensioenpremie worden eerlijk verdeeld tussen werkgevers en werknemers.


Nieuwe regelgeving voor zwaar werk

Degene die zwaar werk doen hebben vanaf 2021 het recht om drie jaar eerder met pensioen te gaan. Wel is deze regelgeving onder de voorwaarde dat het pensioenakkoord erdoorheen komt.

“De opgave in de sector is groot. Tegelijkertijd hebben we nog altijd te maken met stikstof- en PFAS- problematiek en onduidelijkheid omtrent de gevolgen van de coronacrisis. Om die uitdagingen het hoofd te bieden hebben we elkaar hard nodig. Bonden en werkgevers slaan met dit akkoord de handen ineen om echte problemen op te lossen. Opdrachtgevers worden aangesproken om werk naar voren te halen. Er wordt hard gewerkt aan een sterk stimuleringspakket om instroom en opleiden te bevorderen. Voor een groep oudere medewerkers in zwaar werk die de AOW-leeftijd steeds verder naar achteren zag schuiven, hebben wij goede afspraken gemaakt.” Aldus de voorzitter van de werkgeversdelegatie, George Raessens.


Snel doorschakelen

Op 29 juni werd de overeenkomst ondertekent door de werkgevers- en werknemersorganisaties. Deze zal zo snel mogelijk worden aangedragen aan de groepen die zij vertegenwoordigen.

TimmermanVacature.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.