De bouw moet 'sexyer' worden

18 February, 2021
Categorie:
Algemeen BouwNieuws

Er is een groot huizentekort dat opgelost moet worden, hier zijn alle betrokken partijen het over eens. Om dit op te lossen moet er nieuw en meer personeel in de bouw komen. Factoren die bij kunnen dragen aan de oplossing van het personeelstekort, zijn het doorvoeren van een aantal aanpassingen in de van oudsher traditionele bouwsector. 


Personeelstekort groeit

Jeroen Meeruw Terwogt, van Building Heroes zegt het volgende: “Het EIB voorspelt dat de vraag naar personeel tot eind 2021 zelfs verder zal toenemen. Bouwbedrijven die hun tekort aan talent willen oplossen, nodigen we uit om met onder andere de onderstaande punten aan de slag te gaan.”


De bouw is te traditioneel

Zo moet de bouw meer gericht worden op de nieuwe generaties. De bouw is een sterk traditionele sector met een mentaliteit waar mensen van zeven uur tot vier uur moeten werken. Dit past niet goed binnen de wensen van de nieuwe generatie, zij willen meer vrijheid. Om in de toekomst jonge mensen aan te blijven trekken zal de bouw hierin moeten veranderen.

Het beeld dat veel mensen hebben van de bouw is erg traditioneel en niet innovatief, hier moet aan gewerkt worden. Door nog meer te innoveren en dit ook beter naar buiten te brengen zal de bouw meer nieuwe talenten kunnen aantrekken die bijvoorbeeld willen werken als timmerman.


Bouw moet ‘sexyer’

Werken in de bouw is niet ‘sexy’ genoeg, kijk bijvoorbeeld naar de functienamen. Zo klinkt het een stuk sexyer als je projectleider bent dan uitvoerder, terwijl de werkzaamheden precies hetzelfde zijn. Zulke veranderingen hebben een duidelijk effect terwijl het niets meer is dan een naamswijziging.

Een van de sterkste punten van de bouw is het tastbare en zichtbare eindresultaat dat ieder project wordt opgeleverd, dit kan de bouw nog een stuk beter naar buiten brengen. Als dit duidelijk naar buiten wordt gebracht zal dat helpen om jonge mensen eerder naar de bouw te trekken.

Er moeten meer middelen en tijd in de ontwikkeling van talent en ervaren profs worden gestoken. Door meer programma’s en cursussen te creëren waar ervaring en skills opgedaan kunnen worden wordt de bouw en potentiële bouwlieden naar een hoger niveau getild, wat de branche een stuk aantrekkelijker maakt.

TimmermanVacature.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.