Stijging van het aantal vacatures in de bouw verwacht

17 January, 2019
Categorie:
Algemeen BouwNieuws

In wordt 2019 opnieuw een stijging van het aantal vacatures verwacht door ondernemers in de bouw, aldus het CBS. In 2018 zagen we al een sterke toename van het tekort aan personeel, vooral in de Achterhoek en Noord-Holland.

60% van de bouwbedrijven die een tekort hadden aan personeel bevonden zich in het oosten van Nederland. Ook de Zaanstreek en Alkmaar en omgeving kopte met grote tekorten aan personeel. Ook in 2019 zijn veel bedrijven en ondernemers erg positief, en verwachten zij het personeelbestand uit te breiden. Vooral in midden Limburg zijn bedrijven erg optimistisch waar, 30% van de bedrijven denkt te gaan uitbreiden dit jaar. In de streken met de grote tekorten aan personeel van het afgelopen jaar, Gelderland, Zaanstreken en Alkmaar en omgeving, denkt zelfs 34% tot 36% van de bedrijven het personeelbestand uit te breiden.

Voor werknemers op zoek naar een betere baan is dit dus de perfecte tijd om eens goed om je heen te kijken. Wil je op de hoogte gehouden worden van vacatures in jouw buurt? Schrijf je dan vandaag nog in!

Beeld: Free-Photos

Onze socials
Vacatures, carriereadvies & meer
TimmermanVacature.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.