10 miljoen euro om bouwpersoneel te behouden en aan te trekken

24 November, 2020
Categorie:
Algemeen BouwNieuws

Tijdens een overleg tussen de overheid, werkgevers en werknemers is er afgesproken dat er geld vrij komt voor het aanhouden en aantrekken van bouwpersoneel. Dit bedrag zal 10 miljoen euro zijn.


Dit geld komt niet bovenop bedragen die nu al beschikbaar zijn in de bouwsector maar wordt uit het onderwijs- en ontwikkelingsfonds van de bouw gehaald. Bedrijven storten hier ieder jaar geld in, zoals in de cao van de sector afgesproken is.


Ruimte voor BBL'ers

Het doel van dit geld is het makkelijker maken om nieuwe werknemers aan te trekken. Werkgevers kunnen dit gebruiken om BBL’ers aan te stellen. Hiervoor ontvangen ze dan 1.250 euro. Wanneer de BBL’er start krijgt de werkgever 500 euro en als de BBL’er zijn of haar diploma haalt ontvangt de werkgever de overige 750 euro.

Daarnaast is er ook steun voor werkgevers die mensen een omscholingstraject aanbieden. Een voorbeeld hiervan is het ‘van bank naar bouw’ traject. Hier worden mensen die bij een bank werken omgeschoold naar bouwvakkers.

 
Tekort aan personeel voorkomen

Dit steunpakket moet helpen met het voorkomen van baanverlies in de bouw. Na de financiële crisis van 2008 verloren veel bouwlieden hun baan en ontstond er toen een groot tekort aan vakkrachten die werken in de bouw. Nu de bouw weer in zwaarder weer verkeert wil men voorkomen dat er weer zo’n situatie ontstaat, vandaar dit hulppakket.

TimmermanVacature.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.